Ουδέτερη ζώνη

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Ουδέτερη ζώνη

Post by Nazil on Sat May 13, 2017 8:40 pm

Ας μεταφέρουμε τη συζήτηση εδώ αδέρφια.

Σε ευχαριστώ που ζητάς τη γνώμη μου. Τι εννοείς ουδέτερο μέρος? Υπάρχουν εχθρικά μέρη? Ασφαλή τα πλάσματα? Δηλαδή κάποιο μέρος που το αρπαχτικό δε θα βλέπει το θήραμα ως θήραμα, κάποιο μέρος που θα μπορούν να κινούνται πλάσματα που ζουν σε φυσιολογικές συνθήκες στα βουνά ή στο νερό, να είναι μέρα και να κυκλοφορούν πλάσματα της νύχτας? Δηλαδή ένα μέρος που θα υπάρχουν ταυτόχρονα πλάσματα που ζουν στο κρύο δίπλα σε πλάσματα που ζουν στη ζέστη. Και η πείνα αυτών? Το αίσθημα αναπαραγωγής? Δεν ξέρω Eothar. Η φαντασία μου είναι περιορισμένη αυτή τη στιγμή.
Κάνε την αρχή και θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω.
avatar
Nazil

Posts : 405
Join date : 2017-04-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Zestia on Sun May 14, 2017 1:20 am

Εγώ η αλήθεια είναι ότι το κατάλαβα πιο πολύ σαν ένα μικρό εγχείρημα που σκοπός του πρωτίστως είναι να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Απο΄κει και πέρα, σκεφτόμουν ότι θα ήταν πολύ όμορφο να δώσουμε όλοι μία εικόνα του εαυτού μας. Η φύση να δημιουργεί τη μορφή μας. Να δημιουργήσουμε ένα φυσικό αποτύπωμα του Πάνθεου επί της Eareath. Εναν τόπο κοινής λατρείας, όπου κανένας μας δε θα ξεχωρίζει από τον άλλον. Ή τουλάχιστον έτσι το φαντάστηκα εγώ...
avatar
Zestia
Grammar Nazi
Grammar Nazi

Posts : 1057
Join date : 2017-04-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Nazil on Sun May 14, 2017 10:32 am

Μα καλή μου μεγάλη Zestia μου περιγράφεις την Eareath. Κάνουμε κάτι όλοι μαζί και δίνουμε μια εικόνα του εαυτού μας. Ολόκληρη η Eareath είναι το φυσικό μας αποτύπωμα του Πάνθεον και τόπος κοινής λατρείας. Το ότι ελάχιστοι θεοί ''συνεργάστηκαν'' για να κάνουν μια περιοχή, δεν απέκλεισε τους υπόλοιπους από τη ''συνεργασία'' και δεν έγινε τίποτα στα κρυφά. Ήδη κάποια πλάσματα ζουν ευτυχισμένα και απολαμβάνουν τους καρπούς αυτού του δημιουργήματος.

Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια νοήμον φυλή η οποία να έχει κάτι από τη θεική δύναμη του καθενός μας και να είναι αιώνια πιστή στο Πάνθεον. Μια ανεξάρτητη φυλή που με το λόγο μας δε θα την επηρεάζουμε ούτε θα επεμβαίνουμε στις αποφάσεις της.

Θα μπορούσαμε επίσης να δημιουργήσουμε μια φυλή τόσων ατόμων όσοι και εμείς που θα έχουν τη χάρη όλων μας. Δε θα αναπαράγονται αλλά και δε θα πεθαίνουν από φυσικά αίτια. Θα είναι η πρώτη και η αρχαιότερη φυλή. Φυσικά και αυτή δε θα την επηρεάζουμε και δε θα επεμβαίνουμε.

Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια φυλή, ίσον με εμάς ατόμων, χωρίς καμία χάρη και ικανότητα. Αλλά οποιαδήποτε ικανότητα δίνει ο καθένας μας σε οποιαδήποτε φυλή θα την αποκτούν και αυτοί. Και πάλι χωρίς να επηρεάζουμε και επεμβαίνουμε.

Όλες οι προτάσεις είναι βιαστικές και απλές μορφές ιδέας. Αν θέλετε κάτι τέτοιο μπορούμε να το συζητήσουμε.
avatar
Nazil

Posts : 405
Join date : 2017-04-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Zestia on Sun May 14, 2017 1:48 pm

Δε νομίζω ότι συμφωνώ με αυτό... Με τη δημιουργία ενός τόπου ναι, με την απο κοινού δημιουργία μίας φυλής... δεν είμαι σίγουρη...
avatar
Zestia
Grammar Nazi
Grammar Nazi

Posts : 1057
Join date : 2017-04-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Eothar on Sun May 14, 2017 7:55 pm

Δυστυχώς, πιστεύω πως μια φυλή που έχει γευτεί τις θεϊκές μας δυνάμεις και δεν θα επιβλέπεται από κανέναν μας, είναι καταδικασμένη να μας εγκαταλείψει.

Προσωπικά θέλω να έχω κάποια επαφή με τα παιδιά μου που θα βαδίσουν στην Eäreath. Θεός που δημιουργεί τα παιδιά του και μετά τα αφήνει παντελώς στην μοίρα τους είναι κακόβουλος.

Αντιθέσεις και διαμάχες είναι κομμάτι του φυσικού κόσμου και είμαι τις άποψης πως ακόμα και εάν αφήναμε τα παιδιά μας χωρίς να τα επηρεάσουμε καθόλου, η αγαπητή Lady Death θα δεχόταν πολλές αφίξεις. Είμαι με το μέρος τις αδερφής Zestias. Ένα μέρος στην Eäreath που θα λειτουργεί σαν ασφαλώς καταφύγιο για όλους και από όλους είναι ένα δώρο από θα εκτιμηθεί.

Nerm, θα ήθελες οι ταξιδιώτες σου να έχουν μερικές φορες έναν προορισμό πιο κοντά σε όλους μας?

Αδερφέ Sol, θα μπορούσες με το φως σου να αφαιρείς όλες τις αρνητικές τους σκέψεις και να τους ηρεμήσεις.

Avie, κάτω από το φως των αστεριών, με την δύναμη σου θα μπορούσαν όλοι να έχουν ήρεμα και ξεκούραστα όνειρα.

Lady Death, ίσως να ήταν ένα μέρος όπου οι θνητοί θα μπορούσαν να βλέπουν για λίγα λεπτά τους αγαπημένους τους που θα βρίσκονται στην αγκαλιά σου.

Ryūjin, ίσως να συνεργαστείτε με τον Goosahl ώστε να φέρνατε τρεχούμενο νερό μέσα από τις υπόγειες σπηλιές του, που θα διαμόρφωνε η Zestia σε ιαματικές πηγες.

Είναι απλά παραδείγματα αλλα θέλω να σας προσφέρω μια εικόνα από το όραμα που έχω..
avatar
Eothar

Posts : 178
Join date : 2017-04-14

View user profile

Back to top Go down

Μετά από πολύ σκέψη και ενώ βρισκόταν αιωρούμενος με το κεφάλι προς το έδαφος , μπας και κατέβει καμια ιδεα, είπε

Post by Nerm on Sun May 14, 2017 9:14 pm

Αδέρφια μου !

Το σκέφτηκα εκτεταμένα και οδηγήθηκα σε πόρισμα ένα!

Αυτό το από κοινού, αυτό το "ουδέτερο" όραμα μας . Ένα μέρος καταφύγιο!

Ένα μέρος ειρηνικό για ταξιδιώτες νοήμων η μη! Για όλα τα πλάσματα δηλαδή!


Το έχουμε !
Η λύση είναι μπροστά μας! Η Eareath ! Στο χέρι μας είναι να την κάνουμε στα πρότυπα αυτά!
Στις δυνάμεις μας είναι να είμαστε δίκαιοι και ειρηνικοί.
Δεν καταλαβαίνω, οι Γηραιότεροι μας έβαλαν περιορισμό? μας χώρισαν τι γη?
Αυτό το κομμάτι δικό μου, το υπόλοιπο δεν με νοιάζει?
Συμφωνώντας με τον αδερφό Nazil ,
η Eareath είναι το σπίτι όλων μας και των δημιουργιών μας!
Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω όμως, η δημιουργία κάποιας φυλής από κοινού όπως σωστά είπε και ο Eothar , δεν είναι καλή ιδέα! Και θα προσθέσω ότι μια φυλή που θα έχει χαρακτηριστικά θεού την κάνει θεϊκή! Κάτι που θα εξοργίσει του Γηραιούς κατά την άποψη μου .
avatar
Nerm

Posts : 8
Join date : 2017-05-13
Location : Eareath

View user profile

Back to top Go down

Not a Blind bet!

Post by Blind Gambit on Mon May 15, 2017 1:22 am

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Τι θέλουμε πραγματικά; Να φτιάξουμε μια περιοχή όπου θα βρίσκουν καταφύγιο άπαντες; Μια περιοχή όπου θα λατρευόμαστε όλοι εξίσου; Μια περιοχή όπου θα πηγαίνουν πιστοί για να αποδώσουν τιμές στο πάνθεον; Μια φυλή από Avatars, μια φυλή που θα γίνουν θεοί όσο προσθέτουμε άλλες φυλές;

Παρότι αρχικά ακούγεται ελκυστική κάθε πρόταση θα αναλάβω ένα ρόλο που θα τον ονομάσω "Συνήγορο του Διαβόλου" κάνοντας τις εξής παρατηρήσεις:

1. Μια νοήμον φυλή, η οποία θα έχει κάτι από τη θεϊκή δύναμη του καθενός μας αλλά δεν θα την επηρεάζουμε δεν θα έχει αιώνια πίστη στο πάνθεον, είναι εντελώς αντιφατικά και υπονοείται πως αυτή η φυλή δεν θα έχει ελεύθερη βούληση.
2. Μια φυλή 10 ατόμων που θα έχουν τη χάρη όλων μας αλλά δε θα αναπαράγονται και δε θα πεθαίνουν από φυσικά αίτια. Είδη μετράω 3 από εμάς που θα έπρεπε να προσβάλλονται από ένα τέτοιο δημιούργημα.
3. Μια φυλή που, οποιαδήποτε ικανότητα δίνει ο καθένας μας σε οποιαδήποτε φυλή θα την αποκτούν και αυτοί, αλλά χωρίς να επεμβαίνουμε... μα επεμβαίνουμε, και μόνο που δημιουργούμε άλλες φυλές και αυτή η φυλή θα παίρνει ιδιότητες, είναι επέμβαση. Χώρια που με μια τέτοια φυλή θα πρέπει οπωσδήποτε να επέμβουμε, θα αναγκαστούμε να το κάνουμε, όταν υπερέχοντας όλων, κάποια στιγμή νομοτελειακά απλώς θα κατακτήσει τις υπόλοιπες φυλές.
4. Ένα μέρος όπου το θήραμα δεν θα κινδυνεύει από τον θηρευτή του, απλώς θα εκτινάξει τους πληθυσμούς καθώς τα θηράματα όλο και θα συγκεντρώνονται. Δεν νομίζω μια τέτοια παράβαση των κανόνων της φύσης θα αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα.
5. Ένας τόπος κοινής λατρείας θα πρέπει να διαμορφωθεί από εμάς και στην πορεία να μην επηρεαστεί ξανά από εμάς. Τι θα γίνει λοιπών αν μια μέρα κάποιος από εμάς αποφασίσει να δημιουργήσει σε εκείνη την περιοχή μια φυλή ή αν δώσει εντολή στους πιστούς του να την καταλάβουν. Θα με ρωτήσετε ποιος από μας θα κάνει κάτι τέτοιο; Και σας ρωτάω πρώτος εγώ, ποιος μας διασφαλίζει ότι κανείς δεν θα κάνει κάτι τέτοιο;

Για να μην νομίζετε όμως ότι είμαι ενάντια σε μια "ουδέτερη ζώνη", αν κάποιος βρει μια λύση που να καθησυχάζει τους προβληματισμούς μου, θα την ακούσω και θα την υποστηρίξω!
avatar
Blind Gambit
Griniaris tou Forum

Posts : 322
Join date : 2017-04-19
Location : Dome of Bets

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Eothar on Mon May 15, 2017 3:16 pm

Με βρίσκεις σύμφωνο στους προβληματισμούς σου αδερφέ μου Blind Gambit. Δεν θα μπω σε παραπάνω βάθος όσον αφορά μια κοινή φυλή, ήδη έχω πει πως είμαι εναντια στην ιδέα.

Όσο αφορά μια κοινή δημιουργία στην Eäreath όμως, θα πρέπει να πω πως στο δικό μου όραμα δεν θα ήταν ταιριαστός ο τίτλος "Ουδέτερη Ζώνη". Ο τίτλος προϋποθέτει πως i υπόλοιπη Eäreath είναι εχθρική ζώνη, πράγμα που δεν πιστεύω και δεν θέλω να ισχύει.

Το δικό μου όραμα ήταν για μια περιοχή που οι θνητοί θα έχουν την ευκαιρία να μας γνωρίσουν όλους. Δεν μιλάω για μια περιοχή που θα κατοικεί κανεις και τίποτα, παρα μονο μια περιοχή που με την φροντίδα μας, θα μπορεί ο καθένας ταξιδιώτης να βρει μια στιγμή ηρεμίας.

Συμφωνώ πως πρέπει να σιγουρευτούμε πως το μέρος θα παραμείνει ειρηνικό και όλοι θα συνυπάρχουν, ότι και να γίνει. Αυτό που προτείνω, εάν μας επιτρέψουν οι Elder Θεοί, είναι να φτιάξουμε έναν προστάτη, ένα avatar που θα μοιραστούμε την δύναμη για να το φτιάξουμε και θα λειτουργεί σαν επιστάτης στο μέρος μας. Θα του προσδιορίσουμε τις ενέργειες που μπορεί να κάνει και θα ορίσουμε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από αυτές τis κινήσεις, εκτος και εάν συμφωνήσουμε όλοι οι θεοί σε αυτές τις αλλαγές.
avatar
Eothar

Posts : 178
Join date : 2017-04-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Zestia on Mon May 15, 2017 3:36 pm

Κοιτάξτε, πράγματι τίθενται πολλά ερωτήματα. Παρ'όλ'αυτά πιστεύω ότι το κάνουμε πιο περίπλοκο απ'οτι είναι. Μέχρι τώρα στον μεγαλύτερο βαθμό ο καθένας δημιουργεί έναν τόπο μόνος του. Το να δημιουργήσουμε ένα μέρος που να συνδυάζει τις εμπνεύσεις μας δεν το βρίσκω ούτε περίπλοκο ούτε "επικίνδυνο". Το Αβαταρ ίσως να είναι και περιττό... Εγώ το βλέπω πιο πολύ σαν ένα μέρος ιδιαίτερης ομορφιάς που θα φέρνει το δέος στις καρδιές των πλασμάτων που θα κατοικήσουν στην Eathear. Οχι μόνο επειδή θα είναι δημιούργημα των Θεών, αλλά όλων μαζί των Θεών. Οτιδήποτε παραπάνω το κάνει περιττά περίπλοκο...
avatar
Zestia
Grammar Nazi
Grammar Nazi

Posts : 1057
Join date : 2017-04-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Lady Death on Mon May 15, 2017 6:42 pm

Το ολο ενχηρημα ακουγετε αρκετα ουτοπικο, καταρχας ειναι προφανες οτι δεν εχουν ολοι οι Θεοι την ιδια ατζεντα, σιγουρα καποιοι θα μποικοταρουν μια τετοια δημιουργια.
Μια περιοχή με τόσο μεγάλη και κραυγαλέα θεϊκή παρέμβαση ενδεχόμενος να έχει δυο αποτελέσματα, το ένα θα είναι οτι οι θνητοί που θα το ανακαλύψουν δεν θα θέλουν πoτε να φύγουν από ένα τόσο ευλογημένο μέρος , δεύτερον θα έχουμε θρησκευτικους πολέμους για τον έλεγχο αυτού του μέρους. Αν πάλι προσπαθήσει κάποιος να επέμβει στους θνητούς να τους πει τι να κάνουν και πως να ορίσουν τις ζωές τους ενδεχομένως να φοβηθούν και να αναζητήσουν αλλού βοήθεια και καθοδήγηση.
Ολα με μέτρο αδέρφια δημιουργήστε της πρώτες φυλές σας και μετά βλέπετε και κάνετε.
avatar
Lady Death

Posts : 108
Join date : 2017-04-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Blind Gambit on Tue May 16, 2017 2:15 pm

Ο Τίτλος "Ουδέτερη Ζώνη" είναι εξαιρετικά ακριβής, Eothar. Όχι επειδή η Eäreath είναι εχθρική, αλλά επειδή η Eäreath είναι ένας τόπος δράσης συμφερόντων. Όπως τόνισε και ο Nerm, δεν έχουμε κανέναν περιορισμό και αυτό είναι το ζήτημα! Δεν μας εμποδίζει τίποτα να δημιουργήσουμε ή να αφανίσουμε παρά μόνο η φαντασία και η θεϊκή μας δύναμη.
Επιπλέον ο "Σταθμός κάθε ταξιδιώτη" δεν μπορεί να είναι απρόσιτος και θα πρέπει να βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με τα ταξίδια του. Ο φύλακας είναι μια λύση που θα κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα, καθώς πιστεύω πως πέραν του να αστυνομεύει το μέρος θα πρέπει και να διώχνει κόσμο με τον συνωστισμό που θα δημιουργηθεί όπως νομίζω σωστά προβλέπει η Lady Death.
"Ένα μέρος ιδιαίτερης ομορφιάς που θα φέρνει το δέος στις καρδιές των πλασμάτων" όπως είπε η Zestia ίσως και να είναι μια πιο προσιτή επιλογή, αλλά και πάλι ηχούν στα αυτιά μου τα λόγια του Eothar - "μια περιοχή που θα κατοικεί κανείς και τίποτα".
Νομίζω πως εξ ορισμού καταλήγουμε στο ότι αυτό που ζητάμε είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που συζητάμε. Θέλουμε (αν εν τέλι όλοι θέλουμε κάτι τέτοιο) ένα μέρος θεϊκής ομορφιάς που να προκαλεί το δέος και να μην κατοικείται ή να ελέγχεται από κανέναν.

Μπορώ να το μεταφράσω ως εξής:
Δεν θέλουμε ένα σταθμό, αλλά έναν προορισμό. Μακρινό, απρόσιτο και αφιλόξενο. Κάπου που να μην έχει συμφέροντα κανένας και να μην θέλει να πάει και να μείνει κανένας. Θέλουμε ένα άβατο, ένα ιερό.
Ίσως ένα νησί στον παγωμένο βορά όπου θα πηγαίνουν οι θνητοί για να θαυμάσουν και να αποδώσουν φόρο τιμής αλλά δεν θα τους κρατάει τίποτα εκεί.

Θα ήθελα τέλος να επισημάνω πως είμαι διατεθειμένος να φέρω σθεναρές αντιρρήσεις μέχρι τέλους, διότι θέλω να διασφαλίσω το εγχείρημα. Δεν λέω πως κάποιος θα το εκμεταλλευτεί στα σίγουρα, λέω όμως ότι δεν μας διασφαλίζει τίποτα ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Θα πρέπει εμείς να το εξασφαλίσουμε με κάποιον τρόπο και για να γίνει αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι σύμφωνοι.
avatar
Blind Gambit
Griniaris tou Forum

Posts : 322
Join date : 2017-04-19
Location : Dome of Bets

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Eothar on Tue May 16, 2017 4:25 pm

Ίσως τελικά να έχετε δίκαιο. Ίσως απλά να έχω κουραστεί με τις προσπάθειες μου. Ίσως τελικά όμως, να έχετε δίκαιο.

Γιατί άλλωστε, είναι εμφανές πως η Eäreath είναι ήδη διχασμένη - όταν οι ίδιοι οι θεοί της δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα απλό ομαδικό δημιούργημα. Δυστυχώς πιστεύω πως η ανικανότητα μας να συνεργαστούμε σε κάτι τόσο απλό είναι τρομαχτικός οιωνός για το τι περιμένει τον κόσμο μας στο μέλλον. Ελπίζω να κάνω λάθος.

Ίσως τελικά να έχετε δίκαιο.
avatar
Eothar

Posts : 178
Join date : 2017-04-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Zestia on Tue May 16, 2017 5:41 pm

Η θλίψη σου είναι και δική μου αδελφέ. Όχι μόνο για τα προβλήματα που αναφέρθηκαν από όσα αδέλφια ενδιαφερθήκαμε, αλλά και για την εκκωφαντική σιωπή των υπολοίπων αδελφών μας. Αν πάντως έχεις κάτι στο μυαλό σου δε θα αρνηθώ τη συνεισφορά μου, ακόμα κι αν το εκμεταλλευτεί κάποιος άλλος.
avatar
Zestia
Grammar Nazi
Grammar Nazi

Posts : 1057
Join date : 2017-04-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Nazil on Tue May 16, 2017 9:17 pm

Eothar σου θυμίζω το εξής, 5 θεοί έχουν συνεργαστεί για να διαμορφώσουν μια μικρή περιοχή του χάρτη χωρίς να το συζητήσουν πριν. Προφανώς υπήρξαν κάποιες περιορισμένης διάρκειας δυσανασχετήσεις κατά τη δημιουργία, προερχόμενες καθαρά από την λανθασμένη αντίληψη της δημιουργίας κάποιων θεών, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ανασχηματισμό της γης και δε δημιούργησε αντιπαλότητες και έχθρες.

Αλήθεια αδέρφια γιατί δε συνεισφέρετε και εσείς με τις θαυμαστέ σας δημιουργίες? Zestia μπορείς να τοποθετήσεις αυτές τις Ιαματικές πηγές που ανέφερες και Eothar θα χαιρόμουν να έβλεπα εύπορες περιοχές που θα προσφέρουν αστείρευτη τροφή στα ζωντανά πλάσματα της περιοχής που θα τοποθετηθούν.

Μεγάλη Zestia μην κατηγορείς τα αδέρφια για τη σιωπή τους. Μερικές φορές η σιωπή είναι και αυτή μια μορφή απάντησης. Μην ξεχνάς είναι και περίοδος αυξημένης δημιουργίας. Από οτι βλέπω στον κόσμο είναι απασχολημένοι με τη συνεχή δημιουργία. Τυχαία μπόρεσα να βρίσκομαι εδώ αφού την τελευταία περίοδο αρκέστηκα μόνο να ρίξω λίγο από αυτό το άσπρο απαλό δημιούργημα της Avie σε μια περιοχή.
avatar
Nazil

Posts : 405
Join date : 2017-04-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Eothar on Tue May 16, 2017 9:33 pm

Ω, μα αδερφέ μου Nazil! Ασφαλώς και προσφέρουμε! Απλά όχι στο ίδιο σημείο όπως και εσείς. Άλλωστε, όπως καταλήξαμε, όλη η Eäreath είναι το ίδιο και δεν υπάρχει λόγος να συγκεντρωθούμε σε ένα σημείο. Η αυτό ξαφνικά δεν έχει σημασία? Nazil, μου φαίνεται έχουμε πολύ διαφορετική αντίληψη του τι σημαίνει η λέξη "συνεργασία". Οι αντιπαραθέσεις βρίσκονται στα λόγια σου και δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι δουλειά μου να σε κάνω να το δεις.

Όσο για την Zestia, εάν μου επιτρέπεις αδερφή μου, είπε πως έδειξε θλίψη. Η θλίψη είναι συναίσθημα που νιώθει Zestia, είναι συναίσθημα που τις ανήκει. Δεν είναι κάποια κατηγορια παρα μονο εάν θελήσει ο οποιοσδήποτε θα το εκλάβει έτσι, στην οποια περίπτωση το βάρος πάλι δεν πέφτει στην αδερφή μας.

Αλλα όπως είπα και παραπάνω, ίσως να έχετε δίκαιο. Μερικοί από εσάς τουλάχιστον.
avatar
Eothar

Posts : 178
Join date : 2017-04-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Nazil on Wed May 17, 2017 12:05 am

Eothar προσπαθώ αφενός ευγενικά να σου επισημάνω πως ο λόγος σου, τα επιχειρήματα και τα παραδείγματα σου δε με πείθουν και αφετέρου πως αν είναι τόσο ισχυρή η ανάγκη σου να υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέρος που θα το διαμορφώσουν από κοινού όλοι οι θεοί, 5 από εμάς ήδη έχουμε προσφέρει σε ένα συγκεκριμένο μέρος και όπως είχα πει και τότε κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη για γίνει καλύτερο. Αρκεί να είναι προφανείς ο τρόπος καλυτέρευσης για να μην επαναληφθεί η μικρή και ασήμαντη παρεξήγηση.

Όσο για τη Zestia, η θλίψη που αναφέρει προέρχεται από κάποια συμπεριφορά των αδερφών. Η συμπεριφορά τους (συγκεκριμένα η σιωπή τους) της την προκάλεσε. Από μεριάς μου δε θέλω να βλέπω στεναχωρημένα (θλιμμένη στην προκειμένη φάση) τα αδέρφια μου και μέσω του λόγου μου προσπάθησα να της απαλύνω το θλιβερό συναίσθημα δικαιολογώντας εν μέρη την απουσία εκφοράς γνώμης και άποψης επί του θέματος που έθεσες. Σε πείραξε αυτή μου η στάση αγαπητή μου Zestia?
avatar
Nazil

Posts : 405
Join date : 2017-04-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Zestia on Wed May 17, 2017 9:52 am

Μιλάμε πολύ και χωρίς να αποτέλεσμα. Όπως είπα παραπάνω, Eothar αν έχεις κάτι στο μυαλό σου, μία ιδιαίτερη μορφή εδάφους και θέλεις λίγη βοήθεια  από εμένα θα την έχεις. Δε θέλω να αναμειχθώ με παραπάνω περιττές κουβέντες.
avatar
Zestia
Grammar Nazi
Grammar Nazi

Posts : 1057
Join date : 2017-04-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Blind Gambit on Wed May 17, 2017 11:01 am

Διακρίνω μια έντονη δυσαρέσκεια! Για ποιο λόγο η απογοήτευση; Είναι τόσο περίεργο να ακούγονται διαφορετικές απόψεις σε ένα διάλογο; Είναι τόσο παράλογη η σιωπή;
avatar
Blind Gambit
Griniaris tou Forum

Posts : 322
Join date : 2017-04-19
Location : Dome of Bets

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Ryūjin on Thu May 18, 2017 1:35 am

Η σιωπή κάποιου όπως είπε και ο αδερφός μας δεν είναι παράλογη. Το μόνο που προδίδει είναι βαθιά σκέψη και όχι αδιαφορία!

Η δημιουργία μίας ουτοπικής περιοχής μόνο κακό θα φέρει. Η Lady Death λέει τα πράγματα όπως είναι! Πόλεμοι θα ξεσπάσουν για τον έλεγχο ενός τέτοιου τόπου και πιο πολύ λύπη θα φέρει παρά χαρά!

Εγώ συμφωνώ με την ιδέα του Blind Gambit στο να γίνει ένα απρόσιτο και δύσκολο μέρος στο οποίο μόνο οι πραγματικοί πιστοί θα πηγαίνουν! Έναν τόπο τον οποίο θα μας δοξάζουν όλους και όχι τον καθένα ξεχωριστά. Έναν καταφύγιο που θα μπορούν να μείνουν ιερείς από κάθε φυλή και γιατί θα έχουν σαν κοινό την αγάπη τους σε όλο το πάνθεον μας!

Αδερφέ Eothar, το να μην συμφωνούμε σε κάτι δεν είναι διχασμός. Όλοι μας προβληματιζόμαστε για να γίνει κάτι όμορφο και να μπορέσει να λειτουργήσει όλη αυτή η ιδέα. Δεν την απορρίπτουμε έτσι απλά! Όλο αυτό μόνο διχασμό δεν προδίδει!
avatar
Ryūjin
Cartographer
Cartographer

Posts : 253
Join date : 2017-04-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Avie on Fri May 19, 2017 12:32 am

Ίσως αυτό που πρέπει να δώσουμε είναι ένα καλό μάθημα.

Όχι, δεν συμφωνώ στο να φτιάξουμε ένα κοινό race. Το βλέπω περίπλοκο και χωρίς νόημα.

Ναι, συμφωνώ πώς με το να φτιάξουμε μια ουτοπία, πιο πολύ πρόβλημα θα δημιουργούσε παρά καλό.

Ακούστε:

Ας συμφωνήσουμε όλοι μας σε μια περιοχή, κατά προτίμηση κεντρική, στην οποία τα ομοιώματα (αγάλματα ή ο,τιδηποτε αλλο) όλων των θεών θα είναι εκεί.Να φανεί πως αυτός είναι ένας τόπος που όλοι οι θεοί είναι μαζί.

Όχι, δεν είναι καταφύγιο, δεν θα το κάνουμε ΕΜΕΙΣ καταφύγιο.

Όχι, δεν θα δώσουμε μασημένη τροφή στους πιστούς μας.

Ναι, αν τα βάλουνε κατω μπορούν να  αντιληφθούν πως σε αυτό τον τόπο,όλοι οι θεοί είναι μαζί και πως ναι, είναι ένας χώρος κοινής λατρείας χωρίς καμία διακριση ή προτιμηση. Πως αν οι θεοί μπορουν να αφηνουν τις διαφορες τους και να ειναι μονιασμενοι, εστω για λιγο, έστω σε ενα μικρο κομματι γης, τότε μπορούν και αυτά τα πλασματα να είναι και να σεβαστούν τον χώρο αυτόν.

Όχι, δεν είναι άσυλο. Όχι, δεν προστατεύουμε κανεναν.

Μπορούμε όμως να προσφέρουμε, σε αυτους που σεβονται αυτη την περιοχή αυτα τα όμορφα δώρα που προτεινε ο Eothar.

Για μια μερα. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο.

Να λοιπόν το δώρο μας. Να δώσουμε την επιλογή στα πλασματα, να διαλεξουν αυτά αν θέλουν αυτή η περιοχη να ειναι ουδέτερη και να την θεωρησουν ιερή.
.
avatar
Avie

Posts : 216
Join date : 2017-04-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Zestia on Fri May 19, 2017 8:37 am

Avie σκόπευα να μην ξανασχοληθώ με το ζήτημα αλλά η πρότασή σου είναι πολύ ξεκάθαρη. Εγώ είμαι μαζί σου αν και τη δική μου παρουσία την έχω ήδη κάνει ξεκάθαρη και στην περιοχή που δημιουργώ.
avatar
Zestia
Grammar Nazi
Grammar Nazi

Posts : 1057
Join date : 2017-04-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Eothar on Fri May 19, 2017 9:46 am

Όπως και i Zestia, ούτε εγώ σκόπευα να ασχοληθώ με το θέμα άλλο αλλα από την στιγμή που παρουσιάζεται ένα όμορφο εναλλακτικό σχέδιο, είμαι εδώ για την βοήθεια σας.
avatar
Eothar

Posts : 178
Join date : 2017-04-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Blind Gambit on Fri May 19, 2017 11:14 am

Εξ' αρχής σκόπευα να ασχοληθώ, αλλά καθ' όπως φαίνεται οι προβληματισμοί μου ενοχλούν και τα επιχειρήματα θεωρούνται περιττά. Κατά συνέπεια δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με το θέμα σε επίπεδο ιδέας ή σχεδιασμού. Και επειδή δεν θέλω να ακούσω ξανά περί διχασμού, αν καταλήξετε κάπου όλοι μαζί, πείτε μου σε ότι καταλήξετε και θέλετε να συνεισφέρω και θα το κάνω.
avatar
Blind Gambit
Griniaris tou Forum

Posts : 322
Join date : 2017-04-19
Location : Dome of Bets

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Nazil on Fri May 19, 2017 3:30 pm

Μπράβο Avie. Θαυμάζω την καθαρότητα της σκέψεις σου και τον οργανωτικό σου λόγο. Από όλες τις ιδέες είναι η ποιο ολοκληρωμένη.
Επειδή εμένα μου αρέσει ο διάλογος, πιστεύω πως πάντα βγάζει σε κάτι όμορφο και μοναδικό, θα συνεχίσω να εκφράζω τις απορίες μου και τις ανησυχίες με την ελπίδα να απαντηθούν και να έχουμε κοινή ρώτα σε αυτή τη δημιουργία.

1) Ζητάμε την καθολική συμμετοχή του πάνθεον? (δεν έχω πρόβλημα να περιορίζετε και σε ομάδα θεών)
2) Θα καλύπτει μια ολόκληρη περιοχή ο κάθε θεός? (μιλάμε για τεράστιες αποστάσεις που θα είναι πολύ δύσκολο για έναν κοινό θνητό να προσκυνήσει όλες τις θεότητες και να αποδώσει τιμές, προτείνω 1, άντε 2 περιοχές)
3) Θα υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία μεταξύ των θεών, όχι για την προστασία των θνητών, για την διατήρηση της φυσικής τουλάχιστον ηρεμίας σε εκείνον τον τόπο? (θα μου άρεσε κάτι τέτοιο αν και δε γνωρίζω ακόμα πως μπορεί να συνταχθεί και με ποιον τρόπο θα τηρηθεί)

Δυστυχώς αυτή την περίοδο είμαι πολύ αδύναμος και δε θα μπορέσω να προσφέρω μεγάλη βοήθεια, αλλά θα κάνω ότι μπορώ.
Βρίσκομαι εδώ για να προκαλέσω τον διάλογο μας και να καταλήξουμε σε κοινή απόφαση. Μην βλέπετε με αρνητικό μάτι τις ερωτήσεις μου, άλλωστε η κάθε μια περιέχει και την προσωπική μου γνώμη και άποψη.


Last edited by Nazil on Fri May 19, 2017 4:11 pm; edited 1 time in total
avatar
Nazil

Posts : 405
Join date : 2017-04-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Luni on Fri May 19, 2017 3:41 pm

Η Luni παρακολουθώντας όλη την κατάσταση άρχισε να πλήττει. Πολύ φασαρία, σοβαρότητα και άσκοπος εκνευρισμός. Εμφανίζει με το μαγικό της ραβδάκι, μία μεγάλη τσουκάλα γεμάτη αχνιστή σοκολάτα γάλακτος.

''Ορίστε μπορείτε να δοκιμάσετε όλοι!'' και γεμίζει ένα μικρό μπολ με σοκολάτα και το πίνει.

Στην συνέχεια σηκώνετε όρθια στον θρόνο της και απευθύνετε σε όλους.

''Γιατί δεν φτιάχνουμε ένα πάρκο όλοι μαζί? Θα διασκεδάζουμε και εμείς και τα υπόλοιπα πλάσματα. Θα είναι κάτι ουδέτερο και όλοι θα βάλουμε τις πινελιές μας!’’
avatar
Luni

Posts : 293
Join date : 2017-04-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Ουδέτερη ζώνη

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum